Samtalsterapi online

Samtalsterapi är ett samlingsnamn för olika metoder där man använder samtal för att vägleda individer i livet, behandla mentala problem och främja psykisk hälsa. Att prata med en samtalsterapeut kan göra mycket för ens eget välbefinnande och tack vare dagens teknologi är det både billigt och enkelt att göra det. Genom skype och andra plattformar erbjuder ett flertal certifierade samtalsterapeuter effektiv hjälp via samtalsterapi online.

Vem lämpar sig samtalsterapi för?

Även om det finns många olika inriktningar inom samtalsterapi som kan inkludera avancerade terapiformer är det i regel betydligt enklare att bli en certifierad samtalsterapeut än en legitimerad psykoterapeut eller KBT terapeut. För dig som söker hjälp innebär detta att samtalsterapi online i regel är bäst lämpad för problemområden som inte tillhör de mest allvarliga. Terapin kan bland annat vara väldigt effektiv för:

Vem bör inte välja samtalsterapi?

Individer som lider av väldigt allvarliga psykiska problem. Dessa bör inte vända sig till en vanlig samtalsterapeut, utan gör bäst i att söka hjälp hos en legitimerad psykolog som har en mycket bredare kompetens. Dessa allvarliga problem kan bland annat inkludera:

  • Psykoser och vanföreställningar
  • Självmordstankar
  • Medicinska problem
  • Personlighetsstörningar

Hitta en samtalsterapeut online

Är du inte helt nöjd med din nuvarande livssituation rekommenderar vi starkt att testa på samtalsterapi online. Det kostar dig ingenting. Vi samarbetar med flera duktiga samtalsterapeuter som erbjuder ett första samtal som är helt gratis. Du kan boka en tid när som helst på dygnet och använda dig av vilket medium du än önskar för att samtala med dem ifrån hemmet eller där du känner dig som mest bekväm.

Emelie Bergström

Emelie

Certifierad samtalsterapeut med expertis inom självförtroende, självkänsla och måluppfyllande.

Första samtalet är gratis, varav resterande ligger på 300 kr för 60 minuter. Paketpris existerar.

Epost: emeliebergstrom@onlineterapi.nu | telefon: 0739333430 | skype: emelie.sara.marita

Tora

Tora

Certifierad samtalsterapeut som hjälper dig komma vidare, fatta beslut och göra dig tryggare i dig själv

Första samtalet är gratis, varav resterande ligger på 500 kr för 40 minuter. Paketpris existerar.

Epost: Tora@onlineterapi.nu | telefon: 0730268809

Ledig plats

Okänd terapeut

Är du en terapeut som önskar att visas här? Kontakta oss på info@onlineterapi.nu

Alla terapeuter

Alla terapeuter

Klicka här för att se alla våra terapeuter.

Vanliga former av samtalsterapi

Vare sig du pratar med en samtalsterapeut online eller via en fysisk mottagning finns det ett par olika metoder eller så kallade terapiformer som är vanliga att tillämpa. Dessa inkluderar bland annat:

ACT

Istället för att förändra besvärliga tankebanor och känslor har denna form av samtalsterapi (grundad i KBT) som mål att lära individen att acceptera dem. Fokus ligger på att vara närvarande i nuet – att lägga det förflutna bakom sig och inte oroa sig för framtiden. Bland de verktyg som används för att uppnå detta är mindfulness ett av de vanligaste och mest effektiva.

Via ACT kan den som söker hjälp även få vägledning i livet. Vare sig det handlar om umgängeskrets, jobb eller partner får man lära sig att gå de vägar som stämmer överens med ens egna värderingar.

Vanliga frågor och svar om samtalsterapi online

Alla samtalsterapeuter på nätet sätter sina egna priser och därför kan kostnaden variera väldigt mycket beroende på vem du vänder dig till. Medan vissa tar upp emot 1000 kr per timme hittar du även de som inte tar mer än 200 kr. Många gånger är det första samtalet även gratis.

För de allra flesta, ja. Den stora majoriteten av de som regelbundet pratar med en samtalsterapeut upplever stora förbättringar i livet. Det kan handla om allt ifrån ett stärkt självförtroende till minskad ångest och en känsla av att vara på rätt spår i livet. Vad samtalsterapin kommer hjälpa just dig med beror givetvis på vad det är just du har för svårigheter.

I princip när du vill. En av de stora fördelarna med samtalsterapi online är att många samtalsterapeuter är väldigt flexibla med sina mottagningstider. Vare sig du förderar ett samtal direkt på morgonen, vid lunchtid eller sent på kvällen kommer de flesta att anpassa sig.